woensdag 3 oktober 2007

Terug thuis...

... van een weekendje Barcelona en het was plezant!

* Leuke, gerieflijke (kleine) studio met een groot en zalig dakterras (in oppervlakte groter dan de studio zelf) op het 5de verdiep.
* Ideaal weertje: 25 a 30 °C en droog (enkel zaterdagvoormiddag heeft het gegoten, maar tegen de namiddag was het opnieuw lekker warm en droog).
* Prachtige omgeving: gezellige straatjes en lanen, prachtige bezienswaardigheden, lekker eten, zuiders strand, leuke sfeer enz enz.
* En vooral: lekker genieten met en van ons tweetjes, gaan en staan waar we willen zonder rekening te moeten houden met een zalig wezentje dat honger heeft, moe of verveeld is, op ons dooie gemak een terrasje doen, elke avond gaan eten, uitslapen,...

Maar kilometers dat we gewandeld hebben! En spierpijn! Nooit geweten wat voor spieren ne mens gebruikt voor het wandelen. We waren 's avonds allebei zo bekaf dat we steeds tussen 23u en 24u al in bed lagen. Van het spaanse nachtleven hebben we dus niet veel geproefd.

Zo hard dat we er van genoten hebben, zo hard hebben we onze kleine Nora ook gemist. Zeker maandag kon het niet snel genoeg gaan. Vliegtuig had bijna een uur vertraging *grrr* en uiteindelijk was het 14u toen we onze kleine meid terugzagen. Ze werd bedolven onder de kusjes en knuffels.
Zij heeft het alleszins ook super naar haar zin gehad bij meter en Luc. Waarvoor nogmaals een dikke merci!

Het contrast was trouwens groot: zondag tegen de 30°C in Barcelona en zomerse stemming, maar hoe meer we maandag België naderden in het vliegtuig, hoe bewolkter en mistiger het werd.
De piloot omschreef het op deze manier: "Het weer in België is slécht, heel slécht" (in 3 talen!).

Nuja, we hebben het toch maar gehad!

En dan nu... fotootjes!

Ons studiootje: een dakappartement op het 5de verdiep in het centrum van Barcelona.


Casa Mila - Casa Battlo (Gaudi):


Sagrada Familia:


Park Guell (Gaudi):


Mont Juic met Poble Espanol waar vooral het dakterras prachtig was: "drinks with a view":


De Ramblas - Placa Catalunya - oude stadsgedeelte:


Haven - Barceloneta (de kust):

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoe was het met smurf in Barcelona?

Anoniem zei

Leuk Barcelona in de zon! Wij gingen in 2004 eind februari, drie dagen vollen bak regen en KOUD, grrr:)

Tamara zei

Smurf heeft er ook van genoten, vermoed ik. Hij/zij was erg rustig alleszins. Enkel als de mama eens op haar gemakje ergens neerzat, werd smurf wakker en trappelde hij/zij erop los!

Isabel, reden te meer om jullie tripje ooit eens te herdoen, maar nu in de zon!