woensdag 15 augustus 2007

Nora-nieuws





















Nora's haartjes zijn de laatste tijd fel aan het groeien (én aan het krullen) en ze hangen constant in haar oogjes. Een haarspeldje is geen oplossing wegens te fijn haar; het speldje glijdt er gewoon uit.
Dus dan maar een hippe felgekleurde haarband/bandana! En - al zeg ik het zelf - ze staat ermee!
Een zomerse look voor een niet zo zomerse Belgische zomer :)

Het tutti-frutti ijsje en de koffie hebben de mama afgelopen zondag alleszins gesmaakt op het zonnig maar winderig Ninoofs terrasje :) En Nora heeft mogen proeven van het massa fruit op de ijscoupe. Nadien kon onze patat wat calorietjes verbranden door zich constant recht te trekken aan de salontafel bij meterke.

Verder ook nog eens een updateje over Nora:
Ze is nu bijna 11 maandjes en ik vind persoonlijk dat ze op veel vlakken enorm aan het veranderen en evolueren is. Ook uiterlijk: de extreem dikke wangetjes zijn aan het slinken (hoewel ze nog steeds Michelin-bandjes heeft hoor :p) en ze is wat veranderd/verfijnd in haar gezicht.
* Motorisch: een vinnig ding!
- heelsnelkruipen
- zich aan al-les rechttreken: tafels, stoelen, vlakke deuren en muren, zelfs aan het beenhaar van de papa, autsj :)
- zich vasthoudend aan de salontafel al heel vlot zijwaartse pasjes zetten, en zelfs een bocht nemen lukt vlotjes
- al mooi stappen als we haar aan twee handjes vasthouden
- fijne motoriek is ook in orde: een mooie pincetgreep (o wee als er wat stof/vuil op de (speel)mat ligt)
- ze danst! als ze muziek hoort, begint ze spontaan heen en weer te wiegen met haar poep (zittend of staand) en buigt ze door haar knietjes. Me-ga-schat-tig! Ook als we vragen 'dans eens, Nora', begint ze te wiebelen (als ze goesting heeft :D)
- ze geeft (erg natte) kusjes! Voorlopig nog enkel aan de mama (hihi). Nu haar nog enkel aanleren dat ze op de kaak moet kussen en niet los op de mond, want mama moet beetje voorzichtig zijn met het CMV-beestje...

* Brabbelen:
- "dada" was haar eerste woordje, tweede woordje was "kijk". Nog geen sprake van "mama" en/of "papa". Hoewel ze sinds kort de letter m wel ontdekt heeft en regelmatig wel "mama" zegt maar nog niet echt bewust (ook al maak ik me soms graag anders wijs ;)
- haar brabbelen evolueert snel: steeds ingewikkeldere klanken, andere klanken. Zalig om te horen. We zijn er nog niet uit of het zweedsachtig of russisch is :)

*Tandjes en eten:
éindelijk komen haar bovenste snijtandjes piepen! Ze zijn nog niet duidelijk zichtbaar, maar ze zijn er wel. Onderaan heeft ze reeds een tijdje 4 snijtanden.
Niet dat het haar verhindert van te bijten, want dat is geen probleem. Zelf eten is de max. Ze glorieert en is zo trots als een gieter als ze zelf een stuk brood of fruit of koek mag eten.
Vandaar dat de passieve groenten- en fruitpapjes steeds een minder groot succes worden... Wat je zelf kan, doe je beter. Denkt ze vast.

*Slapen:
Een vroege vogel (tussen 6u en 7u wakker *geeuw*), maar overdag wel een slaapmarmotje. Na 2 a 3u wakker zijn, is ze weer (dood)moe. Dus ze zit nog steeds aan drie dutjes van ongeveer 2u (soms eens 2,5u) overdag. Stiekem hoop ik toch dat ze snel met minder slaap kan overdag want het is lastig om een uitstapje te doen op die manier. Hoewel ze sinds kort ook de buggy als slaapplaats aanvaardt, wat enkele weken geleden absoluut niet het geval was. Ze zette het op een krijsen als ze moe was en in de buggy moest.

Enfin, het is een echt vrolijk, plezant, goedgezind patatje en we genieten er volop van!

Geen opmerkingen: