woensdag 15 augustus 2007

Tweede echo

Amper 6 dagen na onze eerste echo, kregen we dinsdag 14 augustus al een tweede echo. Tussen de 11 en 13 weken zwangerschap is het (bij mijn gynaecologe) de gewoonte dat je een uitgebreide echo krijgt bij een andere gynaecoloog die gespecialiseerd is in echo's. Er wordt dan vooral aandacht besteed aan de nekplooimeting, ontwikkeling neusbeentje, aanleg niertjes en blaas, beoordeling van het ruggenmerg, enz.

Bij Nora ('freggel' toen nog) kreeg ik deze echo toen ik al 13 weken zwanger was en hij was echt prachtig. We zagen het hoofdje heel goed, de handjes, de beentjes, we zagen haar duimen en slibewegingen maken. Ongelofelijk. De gyne kon zelfs al een zeker gokje wagen over het geslacht (en hij had gelijk ook).

Nu was ik pas 11w 4d zwanger. Een latere afspraak kon niet omdat de gyne in verlof ging (moeten die écht verlof nemen ja? ;). En we hebben gemerkt dat 2 weekjes verschil in zwangerschap een immens verschil is voor zo'n wormpje in de buik. Smurf was aanzienlijk kleiner dan 'freggel' indertijd, het beeld moest dus veel ingezoomd worden met als resultaat een minder scherp (en iets minder mooi) beeld. Maar dat zijn luxeklachten uiteraard.
Het was even zoeken (en duwen en wringen, au!) om een goed beeld te vinden voor de nekplooimeting. Gyne had al schrik dat het niet ging lukken. Uiteindelijk toch mooi screenshot gevonden en de nekplooimeting was in orde, gelukkig!
Ook de andere dingen die gyne kon controleren waren helemaal in orde! Smurfs bovenbeentje weet 6 mm (mini mini) en lengte van hoofd tot poep is 4,5 cm. 1,5 cm gegroeid in minder dan een week: indrukwekkend!

Nu is het weer 5 weken wachten op de volgende controle, fjew! Ik haat wachten! :)

Dan kan de gyne misschien al zien of Nora een broertje of een zusje krijgt. Spannend!
Jullie kunnen uiteraard altijd al een gokje wagen, he :)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zó ongelooflijk spannend weer allemaal :) Ik gok op een meisje, misschien volgende week op een jongen en de maand erna weer op een meisje, pfff :)

Anoniem zei

Ik gok zeker op een JONGEN