vrijdag 14 maart 2008

Marie: een (on)échte Géntse

Vandaag zijn we Marie officieel gaan aangeven. In Gent. Ook al zijn we nu eigenlijk 'Ninovieters' of 'Aspelarieters' (?). Marie (en Nora) zullen echter voor eens en voor altijd ingeschreven staan in het Gentse geboorteregister.
Bij de aangifte van Nora was het een uitstapje van niets: we woonden op 5 minuten stappen van de Dienst Bevolking.

Nu was het wel eventjes anders. Half uurtje autorijden en bijna even lang een parkeerplaats zoeken in Parking Zuid (aargh!). Marie in de draagdoek en onze eerste echte exclusieve uitstap met Marie kon beginnen (Nora hebben we in de extreem goede handen van de meter achtergelaten). Eerst hebben we onze dorst gelest in het shoppingcentrum in een-of-andere-taverne-waarvan-ik-de-naam-niet-meer-weet (op de laagste verdieping met veel tafeltjes op het binnenpleintje en lekker verse fruitsapjes). En ook Marie's dorst werd gelest: de "eerste keer" (hoewel de laatste keer eigenlijk pas een goed jaar geleden is) borstvoeding in het openbaar. Toch weer wat wennen en zoeken en prutsen! Maar ook blij dat we het toch weer durven doen hebben én nog zullen doen, aangezien het niet voor iedereen zo'n evidentie is (zowel om te doen als om 'ernaar te kijken'), denk ik. Na Marie's aangifte brachten we - uiteraard - een bezoekje aan de Hema dat - opnieuw uiteraard - niet enkel bij kijken bleef. Nora en Marie's kleerkast hebben er weer een paar spulletjes bij.
Nadien nog gauw iets gegeten in dezelfde taverne-waarvan-ik-de-naam-... en dan richting huis!

Morgen trekken we opnieuw naar Gent. In het moederhuis is fotografe Dominique (*) fotootjes komen trekken van ons 4tjes en morgen kunnen we ze eindelijk afhalen. Dominique was onze trouwfotograaf die ook na de geboorte van Nora foto's gemaakt heeft. Ben superbenieuwd! Verder willen we ook eens binnenspringen in de Club en in de Fnac. Deze keer gaan we echter met het hele gezin en nemen we Nora mee! Want we voelen ons toch niet helemaal compleet als we ofwel zonder Nora ofwel zonder Marie op stap zijn. Het zal wel een kleine uitdaging worden: met twee pagadders op een zaterdagnamiddag in het centrum van Gent, met twee buggy's. Spannend.
Hoewel zo'n uitstapje met 4 binnen enkele maanden waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld geworden is voor ons... hoop ik toch :)

(*) Als je op Dominiques website gaat kijken en klikt op 'geboorte' kan je zelfs een foto van piepkleine Nora en mezelf terugvinden...

P.S. De draagdoek, het is en blijft een superhandig ding, zelfs als je ergens iets wilt gaan eten... Alhoewel? :)

1 opmerking:

Anoniem zei

wat een prachtige foto op se 'Dominique' site.zo eentje waar je uren kunt naar kijken.