maandag 17 maart 2008

Nora opnieuw naar de crèche

Na 2,5 weken is Nora vandaag nog eens naar de crèche geweest.

Voor haar een voordeel omdat we weten dat ze het superleuk vindt (en ook nodig heeft) om met andere kindjes te spelen en bij andere kindjes te zijn. We kregen soms een beetje de indruk dat ze zich hier thuis wat verveelde, ook al merkten we tegelijkertijd dat ze genoot van de extra aandacht van mama en papa.

Ook voor ons was het voordelig: we kunnen dan wat meer doen in huis zonder rekening te moeten houden met een dutje of met de alomtegenwoordigheid van Nora als ze wakker is. Het brengt ook een beetje rust in huis wat momenteel ook ferm deugd doet. Vooral de papa kon dit wel appreciëren, tegenwoordig is het namelijk vooral hij die samen met Nora opstaat (terwijl ik nog eventjes blijf liggen), haar ochtendflesje geeft en haar bezighoudt als ik Marie eten geef.

Vandaag hebben we vooral wat gerelaxt, gekuist, naar de Colruyt geweest (gaat ook merkelijk vlotter met een slapende baby dan met een actieve peuter) en een pannenkoekje gaan eten (voor meneer een blonde Grimbergen en een portie kaas).

Maar we misten ons oudste patatje toch en vroegen ons af hoe ze het stelde in de crèche, na bijna 3 weken afwezigheid. Om 17u zijn we haar met ons 3tje gaan ophalen en we zagen dat het goed was! Ze was blij om ons te zien en tegelijkertijd toonde ze dolenthousiast al het speelgoed in de crèche en liep ze lachend en wijzend naar elk kindje toe. Alsof ze ons wou uitleggen met wat en met wie ze allemaal gespeeld heeft vandaag. De kinderverzorgster vertelde dat Nora zich goed geamuseerd heeft, veel gespeeld en gelachen en het niet te merken was dat ze een tijdje niet geweest is. Mooi mooi mooi!

Nora had trouwens een andere dan haar eigen broek aan toen we haar gingen halen, een reservebroekje van de crèche. Niet omdat ze een ongelukje had (een lekkende pamper ofzo), zoals ik eerst dacht, maar omdat ze blijkbaar wat te enthousiast gegeten had en de helft van haar bloemkool met worst op haar broek beland is ipv in haar mond. Haar mooie roze nieuwe broek zag er inderdaad behoorlijk smerig uit.

Geen opmerkingen: